Херсонський митець Анатолій Кичинський вирвався з окупації. Він - відомий український письменник, художник, громадський та культурний діяч, лавреат Шевченківської та багатьох українських і міжнародних мистецьких премій, автор чисельних книг та полотен.

 Чоловік з сім‘єю знайшов прихисток на Рівненщині. Сьогодні, 31 травня, у Рівному відбулася з ним творча зустріч під назвою «Херсон - UA!».

Зустріч відбувалася у формі діалогу про українську культуру та життя української інтелігенції в умовах окупаційного режиму. Під час заходу Анатолій Кичинський розповів, як говориться і пишеться рідною мовою під загрозою смерті. Також розповів, де знаходять сили проукраїнські митці та чи можна взагалі відчувати себе українським митцем під прицілом окупанта.

«Мої цінності, світогляд, духовна суть і творче єство не сумісні із проросійською атмосферою. Херсон - завжди буде Україною!» - переконаний Анатолій Кичинський.

А ще митець зауважив, що наразі українська мова та література як ніколи мають значення. Тому саме час змінювати мовні звички.

Пан Кичинський зачитав рядочки із поезії, які підкреслюють значення переходу з російської на українську мову: «…в Дикім полі коней чуть; не по-нашому іржуть…».

Також у рамках зустрічі відбувся благодійний продаж картин Анатолія Кичинського. Кошти, зібрані з продажу картин, частково будуть передані для ЗСУ.

Читайте також: Які медзаклади Рівненщини отримали нові "швидкі" від закордонних благодійних організацій (ФОТО)