Останні планують назвати на честь героїв війни, Революції Гідності та інших визначних українських діячів. Члени відповідної комісії пропонують позбуватись не тільки від радянського спадку, а й загалом від усієї російської культури. Що про це говорять мешканці вулиць, назви яких згодом можуть змінити - дивіться далі у сюжеті.

Макарова та Ювілейна, вулиці названі на честь радянського космонавта та 50-річний ювілей СРСР - в черзі на перейменування. Пані Ніна мешкає у будинку під номером три. Почувши про таку ініціативу здивувалась.

Вулиця Хіміків, саме таку назву підібрала комісія з питань перейменування міських об'єктів. ЇЇ очільник, секретар міської ради Віктор Шакирзян розповідає, матиме нове найменування і вулиця Макарова: її назвуть на честь воїнів, які тут мешкали. Олександра Кулика та Владислава Гудачека. Хлопці знали один одного змалечку та разом пішли захищати країну.

Мешканці вулиці таку ідею підтримують. Більшість з них хлопців знали особисто. Кажуть, зараз саме час позбуватись радянського спадку.

Процес перейменування зачепить не тільки вулиці названі на честь радянської епохи і її діячів, а й період Російського імперіалізму. Змінять назву вулиць Менделеєва, Пирогова, Толстого та Чехова. Частина з них носитиме ім'я героїв війни та Революції Гідності: Валерія Опанасюка та Георгія Арутуняна.

Загалом, комісія пропонує перейменувати 28 вулиць. Під знаком запитання Гагаріна, дискусія щодо її нової назви ще триває. За словами міської влади - остаточне рішення затвердять в середині червня. Вже на наступному сесійному засіданні Рівнеради.

Читайте також: Черга за борошном: хто з рівнян може отримати його безкоштовно?