Відсьогодні, 27 травня, жителі Рівненщини можуть безкоштовно отримати борошно. Роздають його у кількох школах та церквах міста. Але виключно певній категорії людей. До них належать особи старше 60 років та внутрішньо переміщені особи. Чи був ажіотаж серед охочих отримати допомогу у перші години, бачила наша Ольга Данілюк.

Годинник ще не пробив 10-ї ранку, а охочих отримати борошно вишикувалась черга. Є навіть і такі, хто стояв тут із 7 години ранку. Однак більшість, все ж таки вирішила прийти пізніше.

Тож і 15 кілограмів борошна родині жінки аж ніяк не будуть зайвими. Так само як і багатодітній мамі Ользі. У жінки троє дітей, тому доводиться чи не щодня радувати малечу чимось смачненьким.

Окрім багатодітних родин, безкоштовно отримати борошно можуть і одинокі матері, діти-сироти, діти і особи з інвалідністю, домогосподарства, очолювані людьми похилого віку, малозабезпечені домогосподарства, внутрішньо переміщені особи та люди старше 60 років.

В рамках Всесвітньої продовольчої програми Організації Об`єднаних Націй Рівне отримало 1200 тонн борошна.

Зокрема у Рівному його роздають у 8-ми школах, та деяких церквах різних конфесій. При собі люди повинні мати документи, які підтверджують приналежність до вищезазначених категорій.

Важать не більше 5-ти кілограмів в одні руки. І уже в перші години роздачі борошна стався конфуз. Дружині загиблого військовослужбовця відмовили в такій допомозі. Міський голова посилається на людський фактор та недостатню проінформованість людей, які видають допомогу.

Роздаватимуть борошно з 27 травня до 3 червня. Прийти в один із пунктів роздачі можна з 10 до 17 години.

Читайте також: Відсьогодні розпочинається видача борошна мешканцям Рівненської громади