Як ми вже повідомляли раніше, це не стосується автомобілів-таксі та автомобілів, які використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку. Але і для них зробили поблажку: автомобілям віком до 2-х років проходити техогляд не треба.

Державтоінспекцію при цьому відсторонять від контролю технічного стану транспортних засобів. Ці функції передадуть суб'єктам господарювання. У змінах в законі з'явився також вичерпний перелік причин, з яких співробітник ДАІ має право зупиняти автомобіль. Попри те, що він досить довгий, повноваження даішників не збільшилися - перелік скопійований з нині чинних інструкцій, пише газета «Сегодня».

Окрім цього, відміняються вимоги відносно обов'язкової наявності у водія дорожнього листа та доручення на керування транспортним засобом. Важливим нововведенням закону є також повна відміна пластикових техталонів. Замість них вводиться поняття «протокол перевірки транспортного засобу», який водіям комерційних автомобілів слід возити з собою замість талона. Змінами до закону про техогляд також скасовуються обов'язкові нотаріальні довіреності на передачу автомобіля в тимчасове користування. Більше того, позичити автомобіль тепер можна і зовсім без письмового договору.

Одним з найбільш революційних нововведень фахівці називають те, що водіям відтепер не треба буде передавати в руки даїшникам права, документи на автомобіль і страховий поліс. Закон набуде чинності через 30 днів після його публікації в офіційній пресі.