Рокитнівські благодійні пекарні вже спекли хліб із борошна, що отримала Рівненщина в рамках всесвітньої продовольчої програми (World Food Programme) при ООН.

І вже сьогодні запашні паляниці можуть отримати переселенці, які тимчасово оселилися у територіальній громаді, повідомили у Рівненській ОВА.

"Відтепер значна кількість людей зможе отримати таку безкоштовну допомогу. Печуть хліб дві благодійні пекарні «Хліб від Єви» та «Паляниця», що у селі Рокитне. Вони від початку війни забезпечують хлібобулочними виробами військових та переселенців", - розповів голова Роктнівської громади Григорій Таргонський.

 

Нагадаємо, що Рівненщина отримала 1600 тонн гуманітарної допомоги. Серед них 1200 тонн борошна розділили збалансовано між районами, а 400 тонн гороху направили в обласний центр. Продукцію вже також роздають малозабезпеченим людям, пенсіонерам, домогосподарствам з дітьми, з людьми з інвалідністю, багатодітним сім’ям.

"Це лише перші кроки допомоги від World Food Programme. У планах – грошова підтримка внутрішньо переміщених осіб. Відповідну програму реалізовує Уряд спільно з ООН. Нагадаємо, у рамках програми переселенці впродовж трьох місяців отримуватимуть по 2200 грн на кожного члена родини", - підсумував начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Читайте також: У Рівному на благодійному турнірі з футзалу збирали кошти для ЗСУ