Рівненський рибоохоронний патруль викрив 23 порушення природоохоронного законодавства.

Про це йдеться на його сторінці у фейсбуці.

З них: за ч.3 ст.85 КУпАП – 12 порушень, за ч.4 ст.85 КУпАП – п'ять порушень, за ст.90 КУпАП – одне порушення та п'ять актів вилучення безгосподарського майна.

Сума накладених штрафів склала 629 гривень, а сума стягнутих – 3, 6 тисяч гривень. Нарахували збитків на суму 444 тисячі гривень. До суду передали шість справ для притягнення до відповідальності винних осіб. У порушників вилучено 17, 15 кілограмів риби та 50 знарядь лову.

Так, 14 квітня 2022 року близько 21:00 на річці Устя поблизу вулиці Крейдяна, що у місті Рівне виявили громадянина, що воловлював водні біоресурси і використовував заборонене знаряддя лову – «павука». Риби не спіймав.

Правопорушення класифікується як грубе порушення правил рибальства, а покарання передбачено за ч.4 ст.85 КУпАП.Порушення тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Також 15 квітня 2022 о 09:20 ранку на річці Горинь поблизу села Орв’яниця Сарненського району виявили громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою донної вудки. Під час огляду місця події виявили, що він спіймав такий вид риби, що занесений до Червоної книги України – йорж носар - 2 екземпляри.

Відповідальність за дане порушення – стаття 90 КУпАП. За що передбачено штраф від 340 до 510 гривень і компенсація за кожен незаконно виловлений екземпляр риби.

27 квітня біля 2 ночі на ставу у селі Боремель Дубенського району представники Боремельського добровільного формування територіальної громади виявили двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – електровудкою.

Про даний факт було повідомлено відділу № 1 Дубенського районного відділу поліції та Рівненський рибоохоронний патруль. В ході рибоохоронної роботи окрім електровудки виявили та вилучили сім одиниць знарядь лову – сіток, загальною довжиною понад 700 метрів, а також водні біоресурси: щука – 5 екз., лин – 2 екз., окунь – 27 екз., карась – 1 екз., плоскирка – 1 екз., плітка – 214 екз.

Сума завданої шкоди склала 443 751 гривень. За даним фактом здійснюється оформлення адмінматеріалів за ч.4 ст.85 КУпАП, а також передача всіх матеріалів на розгляд суду.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними, рибалити з берега поза межами нерестовищ та не використовувати заборонені знаряддя лову.

В управлінні функціонує телефон «гарячої» лінії: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте також: Рятувальники Рівненщини закликають громадян не спалювати суху траву та рослинні залишки