У Рівному запрацювала соціальна їдальня. Вона розрахована, як для внутрішньо переміщених, так і для місцевих. Ціна за порцію 45 гривень. Буде функціонувати їдальня у період воєнного стану. Смакувала стравами Яна Євтушок.

Пані Наталія разом із чоловіком та двома дітьми прийшли пообідати в соціальну їдальню. Вона знаходиться в НВК №2 у Рівному. Тут приготували борщ, гарнір на вибір, до нього котлети та салат. Усе - по домашньому.

5 березня сім'я приїхала у Рівне з Ірпеня. Людям пощастило виїхати в останній день із ще неокупованого міста. До цього 9 днів ховалися у підвалі. Кажуть, на щастя їхній будинок уцілів. Тож чекають перемоги і планують повертатися додому. Поки знайшли прихисток у Рівному. Про їдальню дізнались випадково від знайомих.

Ціна такого комплексу вартує 45 гривень. Він розрахований, як для внутрішньо переміщених, так і для місцевих. Меню - щоденно різноманітне. Поки готують близько 50 порцій на день.

Така соціальна їдальня функціонує на базі школи вже другий день. Поки ажіотажу тут немає. Працюватиме з 12 до 16 години. Обрали саме цей навчальний заклад, бо ж знаходиться у центрі міста.

У міській раді кажуть, таким чином хочуть підтримати внутрішньо переміщених. Наразі мізкують над зменшенням вартості комплексу до 30 гривень. Інші 15 - компенсуватиме Рівненська громада.

До слова, в цій їдальні може вміститися 350 чоловік, щоб поїсти. Функціонуватиме вона лише на період воєнного стану. Зазначимо, що Рівненська громада прийняла вже більше 15000 переселенців.

Читайте також: Поменшає маршруток: які наслідки дефіциту пального на Рівненщині