На Рівненщину евакуйовують коней. У село Мирогоща звозять спортивних скакунів із зони бойових дій. У стайні вже є врятовані тварини з-під Бучі, Гостомеля, з Луганщини та Миколаївської областей. Створили притулок на колишнього державному іподромі. Скільки у стайні можуть прийняти коней та хто ними опікується – далі у сюжеті.

Ця українська верхова кобила з Бучі. Тварина ні на мить не може відірватися від їжі. Вона геть виснажена. У неї видніються ребра й травмована щелепа.

Волонтери кажуть – кобила дивом вціліла. Її власниця втекла з-під обстрілів, а тварину знайшли на полях поблизу Бучі й привезли на Рівненщину.

Бельгія і її власник з-під Києва. Спортивна конячка ще до війни виступала й брала медалі з дружиною Андрія та його учнями – дітками. У кінно-спортивному клубі неподалік Бучі, де тренувалася Бельгія, рашисти влаштували собі шпиталь - коней або вигнали, або розстріляли.

Нині троє коней Андрія вже в безпеці. Вони у стайні в селі Мирогоща. Тут на іподромі влаштували так звану евакуаційну конюшню. На ній обживаються вже зо два десятки врятованих скакунів.

До цієї стайні спортивних коней, які потерпають від війни, звозять представники Всеукраїнської федерації кінного спорту. Його координаторка каже - для порятунку таких чотириногих біженців створили спеціальний фонд. Допомагають евакуаційними рейсами й гуманітаркою.

У цій конюшні коні-біженці можуть жити аж до закінчення війни, пояснює власник майна. Це нині єдиний такий постійний прихисток для скакунів на Західній Україні.

Коням - стайні, а їх господарям житло поряд - в гуртожитку. Його людям теж надають безкоштовно. Катерина там мешкає з трьома дітками, але майже постійно у конюшні, бо тут у неї четверо коней.

Аби врятувати своїх коней жінка скористалася евакуаційним рейсом. Від війни втікає вже вдруге. Спершу з Луганська. Тепер - з Очакова.

На іподромі збереглись умови для фізичного розвитку коней - левади, бігові доріжки, майданчик, який можна використовувати для тренувань. Бельгія такій прогулянці невимовно радіє.

Читайте також: Освітяни однієї з громад Рівненщини відправили жителям Харківщини великодні пакунки