Центр зайнятості, гарячі лінії та чатбот. За допомогою різних сервісів переселенцям допомагають із пошуком роботи на Рівненщині.

Так, нещодавно в області запрацював чатбот у телеграмі @work_in_Rivne_region. За два тижні тут з’явилося понад 100 вакансій.

Перелік доступних в регіоні вакантних посад розміщують у місцях проживання ВПО (гуртожитки, санаторії тощо).

Продовжує працювати гаряча лінія Рівненської ОВА та обласного Центру зайнятості для пошуку роботи внутрішньо переміщеним особам: 067 363 88 27 та 096 539 53 59. Через неї вже працевлаштовано 78 людей.

Це посади: електромонтер, робітник, овочівник, лікарі, оператор верстатів з програмним керуванням, кухар, бухгалтер, слюсар з ремонту транспортних колісних засобів, продавець та інші.

«У Центра зайнятості статус безробітного отримали переселенці із Київської, Харківської, Донецької, Луганської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Житомирської, Дніпропетровської областей та м. Києва. Нині також вивчається можливість професійного навчання та підвищення кваліфікації внутрішніх переселенців. Нагадаю, держава виплачує роботодавцям 6500 гривень за кожного працевлаштованого переселенця з постраждалих регіонів України», - повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Читайте також: На Рівненщині вимушеним переселенцям допомагатимуть мобільні бригади