Джерело: Рівненська облдержадміністрація
В області з вимушеними переселенцями розпочинають працювати психологи, соціальні працівники, юристи, які входять у спеціальні мобільні бригади. Вони діятимуть у кожному районі, а також у місті Рівне.

Це стає можливим у рамках проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні бригади», який реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), інформує Рівненська ОВА.

Учора, 19 квітня, очільник області Віталій Коваль та голова виконавча директорка Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» Галина Скіпальська підписали меморандум про співпрацю. Для області цей проєкт є важливим, адже мова йде про допомогу людям, які тікали від війни.

«Рівненщина - в числі перших областей, із ким підписано меморандум, - прокоментувала Галина Скіпальська. - У проєкті передбачена діяльність 5 мобільних бригад. Фахівці, які входять до їх складу, надаватимуть соціальну та психологічну підтримку, правову допомогу, а також забезпечать отримання швидкої оцінки потреб сімей з дітьми та осіб, постраждалих від війни».

Мобільні бригади діятимуть у місті Рівне, а також у Вараському, Дубенському, Рівненському і Сарненському районах. Працюватимуть, зокрема, по центрах, де поселяють вимушено переміщених осіб.

Переселенців, які приїхали на Рівненщину будуть відразу інформувати про роботу мобільних бригад, надаватимуть контакти.

Читайте також: У Рівному запустили спеціальну веб-платформу для переселенців