Джерело: Генштаб ЗСУ
Триває п’ятдесят шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Загарбники намагаються наступати на Сході. Їхня мета - встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Не припиняються і ракетні влучання по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України. 

Станом на 6:00 20 квітня на Волинському та Поліському напрямках все спокійно, втім, загроза ракетно-бомбових ударів російською авіацією зберігається. 

Війська рф все ще використовують території, аеродромну мережу та повітряний простір республіки білорусь. Підрозділи збройних сил республіки білорусь прикривають українсько-білоруський кордону в Брестській та Гомельській областях. Проводять інженерне обладнання позицій та спостережних постів.

Харків все ще частково заблокований, обстріли міста продовжуються.

На Ізюмському напрямку росіяни спробували наступати в напрямку Сулигівка, Дібрівне.

На Донецькому і Таврійському напрямках загарбники продовжують обстрілювати передові позиції наших військ та шукати слабкі місця в обороні по всій лінії зіткнення.

Продовжуються бої за Кремінну, Торське та Зелену Долину. Ворог перегруповується, щоб наступати на населений пункт Лиман. Противник намагається наступати вглиб Попасної. Після того, як орки спробували штурмувати Рубіжне та Сєвєродонецьк, до місцевої лікарні міста Новоайдар досправлено близько 130 поранених російських солдатів.

На Донецькому напрямку ворог штурмував Мар’їнку. Основні зусилля спрямовані на захоплення Маріуполя, росіяни продовжують штурмувати “Азовсталь”.

Бої ведуться в районі населених пунктів Велика Новосілка, Рівнопіль та Сторожеве. 

Противник несе важкі втрати: з Харківської області до пункту постійної дислокації (населений пункт Солоті Бєлгородської області) окупанти вивели батальйонну тактичну групу 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу для відновлення боєздатності.

За минулу добу на території Донецької та Луганської областей наші воїни відбили десять атак російських окупантів. Знищено дванадцять танків, двадцять вісім одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему. Повітряні сили ЗСУ уразили дев’ять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, шість БПЛА різних типів та крилату ракету. 

Читайте також: На Рівненщину прибуло 50 тон медикаментів із Сполучених Штатів (ВІДЕО)