Збір гуманітарної допомоги, до якого долучились різні лікарні та благодійні організації, ініціювала українська медична організація Північної Америки. А з місцем її розміщення та сортування в нашій області - допомогли представники бізнесу. Подробиці дивіться далі у сюжеті.

Допомога з-за океану. Українська медична асоціація Північної америки організувала збір 50 тонн медикаментів з різних благодійних організацій та лікарень Сполучених Штатів. Днями вдалось закінчити процес їх сортування - першу частину вже відправили на Харківщину.

Медикаменти, продукти харчування та засоби гігієни: сортуванням гуманітарної допомоги тут займаються фахівці Рівненської обласної клінічної лікарні. Роблять це на складі вантажного відділення "Нової Пошти". Підприємство, виділило приміщення площею близько тисячі квадратних метрів та допомагає із обробкою вантажів.

За словами очільника обласної військової адміністрації - наша область транзитна. Понад 95% отриманих ліків та медикаментів - їдуть у регіони, де тривають активні бойові дії та на північ країни.

Читайте також: У Рівному заклади переписують назви через ворожі символи окупантів (ВІДЕО)