Приємна новина для автомобілістів. Верховна Рада скасувала обов'язковий техогляд автомобілів. За відповідний законопроект проголосували 262 депутати. Від проходження обов'язкового техконтролю звільняються легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи та напів-причепи до них.

Щоправда, це не стосується автомобілів таксі та транспорту, який використовують у комерційних цілях, зокрема для перевезення людей та вантажів. Також звільняються від обов'язкового техогляду мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби – незалежно від строку експлуатації.

Окрім того, скасовано обов'язок водія, якщо він не є власником автомобіля, мати при собі нотаріально посвідчену довіреність на право керування таким транспортом. Також скасовано вимогу для водіїв автомобілів, які здійснюють транспортні перевезення, щодо обов'язкової наявності дорожнього листа та документів на вантаж. Остаточно цей закон вступить в силу коли його підпише Президент і його надрукують в офіційних виданнях.