Роблять це щорічно з метою запобігання нещасних випадків серед священнослужителів та прихожан. Цього разу рейд провели в монастирях та церквах на території Гощанської територіальної громади. Чи виявили порушення - дивіться у наступному сюжеті.

У період Великодня храми залишаються місцем з підвищенною небезпекою. Усе через відкрите полум'я та велике скупчення людей. Тому для рятувальників протипожежна профілактика в цих установах є основним акцентом рейду. Цього разу перевіряють Гощанську територіальну громаду. Один з об'єктів Благовіщенський жіночий монастир. Знаходиться в селі Андрусіїв.

У Гощі рятувальники перевіряли храм Святого Василя Великого. Тут серед основних порушень зафіксували похибку із розміщенням вогнегасника та відсутність пожежної сигналізації.

В цій же громаді рятувальники проінспектували Липківський Свято-Успенський чоловічий монастир. Зауважимо, що два роки тому тут в господарському корпусі відбулася масштабна пожежа.

В ході обстеження рятувальники також наголосили священнослужителям на дотриманні правил пожежної безпеки при використанні відкритого вогню.

Напередодні свята працівники ДСНС закликають громадян бути обачними, берегти власне життя та дотримуватись всіх вимог пожежної безпеки.

Читайте також: Хаотичне паркування та затори у Рівному: через переселенців? (ВІДЕО)