Це – аеродром у селі Воронів Гощанського районі. Перед вильотом – коротка нарада на землі. Працівники міліції обговорюють з пілотами потенційні маршрути. Після цього – посадка на літаки «Вільга» і зліт.

Так виглядає земля з висоти пташиного польоту. Це – село Полівці Гощанського району. Внизу працівники міліції помічають яскраву пляму – це невеличкий посів снодійного маку. Інформацію відразу передають на землю.

У Полівці негайно виїжджає слідчо-оперативна група. Ганна Іванівна, на чиєму городі виявили посів маку, саме порається по господарству. Пенсіонерка нічого не приховує. Каже, мак садила сама. Але виключно в законних цілях.

На городі Ганни Іванівни – не більше 100 наркотичних рослин, - підрахували оперативники. За це пенсіонерці загрожує адміністративна відповідальність. Але чим платити штраф, жінка не знає.

Під час польотів працівники міліції виявили 10 незаконних посівів маку. Найбільше – у Млинівському та Рівне нському районах. Як розповідають правоохоронці: нинішні посівальники навчились добре маскувати свої посіви.

Посівальників працівники міліції притягають до адміністративної та кримінальної відповідальність. Міра покарання, кажуть правоохоронці, залежить від кількості наркотичних рослин.

Допомогти у виявленні незаконних наркотичних посівів правоохоронці закликають жителів Рівне нської області. Якщо вам відомі місця, де росте снодійний мак або конопля, на ваш дзвінок чекають у міліції. Номер телефону – 102.