Фото ілюстративне
Заклади охорони здоров'я з моменту початку війни за 24 лютого активно почали готуватися для надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, тобто в умовах походження чи знищення частини будівель закладів. Зокрема мова йде про стаціонари, повідомляє Рівненська міська рада.

"Роботи тривають, у деяких наближаються до завершення, а деякі поки що в процесі. Тому що практично адаптуються підвальні приміщення. Тут повністю проводять ремонти приміщень, розгортаються палати для перебування хворих. Там же будуть і перев'язочні та навіть операційні," - розповів начальник управління охорони здоров'я Рівного Віктор Іськів.

За його словами, у міській лікарні № 2, наприклад, вже облаштували таких 40 ліжок, у ЦМЛ вже є 45 ліжок, але в амбітних планах до 150 ліжок. Теж є перев'язочна, зараз у процесі роботи зі створення операційної.

"Так само і пологовому все вниз винесено. Вже облаштували пологовий зал, є дитяча реанімація (відведене місце), обладнане там знаходиться, операційного. Тобто, не дай Бог, кесарів розтин чи ще щось вони зможуть провести в цих умовах. Таким чином наші заклади готуються до роботи в екстремальних умовах," - додав Віктор Іськів.

Читайте також: Нафтобаза, АЕС та пріоритеті в роботі - голова ОВА розповів про ситуацію на Рівненщині