У селах біля білоруського кордону на Рівненщині, де раніше час від часу лунала стрілянина мисливців за бурштином, нині жодних суперечок. Селяни гуртуються проти російського агресора.

Про це повідомляє ТСН.

У селах просто на кордоні з Білоруссю місцеві просять багато чого з початого та побаченого не показувати, аби не грати на руку ворогу. Та про свої настрої говорять відкрито. На площі встановлений герб, поруч фарбами виведена мапа України. Ми нині в одному із поліських сіл неподалік білоруського кордону. Чи не у кожного жителя там є родичі та кажуть, справжня рідня – це всі українці, які згуртувалися проти окупанта.

«Нащо вони нам. Ми їх не просимо в гості, бо ми їх тут стращать не будемо, а як прийдуть, у нас є чим захищатися, хоча ми і баби, но ми знаємо чим відбиватися», - кажуть місцеві дівчата.

Ще донедавна, кажуть, усіх білорусів вважали братами. Доки не дізнались, що ті почали гатити по Україні.

Усі родинні зв’язки забули, коли білоруські бійці стали посібниками Росії - піднялися і чоловіки, і жінки, і навіть діти.

На вулицях наче все спокійно та мирно, але селяни цілодобово готуються до оборони. Як саме зустрічатимуть ворога, просять не показувати. Але запевняють, якщо ступить на їхню землю - пошкодує.

«Знаєм повністю все, всі ці ліси, весь кордон знаємо, навіть знаємо, що за кордоном робиться. Ми бачим, ми чуєм, ми маєм зв’язки», - кажуть місцеві.

Водночас збирають усе, що можуть, аби допомогти нашим захисникам. Гроші, харчі, маскувальні сітки - усе для перемоги.

Читайте також: Чим займаються депутати Рівнеради під час війни? (ВІДЕО)