Окупанти, які не в змозі досягти бажаного, вдаються до численних військових злочинів. Важкі втрати дезорієнтували та деморалізували противника, який все частіше здається в полон. У той час, як українці згуртувались в цілу армію волонтерів. Про те, як живе Україна та Рівненщина в 5-день вторгнення окупанта - дивіться далі у сюжеті.

28 лютого. 5-день повномаштабного вторгнення агресора в Україну. Розуміючи неможливість виконання поставлених цілей, окупанти пішли на особливо тяжкі військові злочини.

На території сусідньої білорусі тільки но мали б розпочатись двосторонні переговори. В цей час спальний район Харкова - окупанти обстрілюють мирне населення.

До атаки мирного населення вдаються і біля Волновахи та на Чернігівському напрямку. Згідно офіційних даних міноборони України, російські загарбники вже втратили майже дві сотні танків, вісімсот бойових броньованих машин, майже 3 десятки літаків та стільки ж гелікоптерів. Засоби ППО, гармати, реактивні системи, та близько 5 300 живої сили противника.

Нині вони не тільки тікають, а й здаються у полон. Більшість стверджує - приїхали на навчання. Проте на 5 день війни, аргументи про те, що вони нібито не знають що відбувається вже не такі переконливі.

Таких відео в мережі вже кілька десятків. Окупанти дезорієнтовані та деморалізовані. ЗСУ регулярно знищують колони бензовозів, які постачають загарбникам пальне із тилу. За спиною ж наших військових - ціла армія волонтерів. Українці стоять в чергах на здачу крові та допомагають із забезпеченням: продовольством, одягом, технікою. Незважаючи на те, що кордон нашої області ніхто з окупантів не порушив. Минулої доби на Рівненщині було сім повітряних тривог. Голова військової адміністрації каже, нехтувати ними не можна - те, що область не постраждала від ракетних ударів - результат успішних дій ЗСУ.

До слова, допомогти нашим захисникам та наблизити перемогу України стало простіше - Нацбанк відкрив спецальний рахунок для збору коштів Збройних Сил України, який ви нині бачите на своїх екранах.

Реквізити офіційного спеціального рахунку: UA843000010000000047330992708

Читайте також: Повітряна тривога на Рівненщині: чому не можна нехтувати сигналом