Фото ілюстративне
Навчальної сирени під час російсько-української війни бути не може.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України у Telegram учора, 27 лютого. Переривистий означає, що треба увімкнути телевізор або приймач і слухати подальші інструкції. Інший – безперервний, що означає повітряну тривогу, вказано у повідомленні.

Що таке "повітряна тривога" та чому її не варто ігнорувати, пояснив речник військової адміністрації Рівненщини Олександр Поліщук.

Сигнал "повітряна тривога" означає, що існує загроза удару з повітря. На територію України балістичні або крилаті ракети Білорусь випускає у наперед визначене місце і зазвичай це стратегічні об'єкти, каже чиновник.

"Наша протиповітряна оборона фіксує запуск ракет і їх траєкторію, але не кінцеву точку призначення. Тобто вона може летіти над містом чи областю кудись далі. Але військові і регіональна влада зобов‘язані повідомити цивільне населення про потенційну небезпеку із повітря ті території, над якими потенційно може пролетіти ракета. Звідси і оголошення "повітряної тривоги", – пояснює Олександр Поліщук.

За словами речника, стратегічний чи важливий для інфраструктури об'єкт може знаходитися поруч із житловими будинками, а тому ракети можуть вразити і їх.

"Зараз багато чути, що "втомилися ховатися під час повітряної тривоги". А хто може гарантувати, що триста сорокова "повітряна тривога" не виявиться реальною? Що саме ця повітряна атака не буде адресована у згадане Рівне, не омине ППО і не досягне своєї злочестивої цілі?", – додає він.

Читайте також: На Рівненщині демонтують дорожні знаки