У Рівному відкрили центр, який стане посередником між ОСББ, місцевою владою та безпосередніми виконавцями робіт з утеплення будинків. Наша область третій рік поспіль в лідерах серед виконання відповідних програм. Чим зможе стати корисним для жителів області новий центр з енергоефективності, дивіться далі у сюжеті.

Наша область вже третій рік поспіль є лідером з енергозбереження серед усіх регіонів України. А цьогоріч на Рівненщині за програмою термомодернізації планують утеплити багатоповерхівки у населених пунктах від 30-ти тисяч жителів.

До сьогоднішньої дискусії, приводом для якої стало відкриття центру енергоефективності, залучили і приватний бізнес. Ті компанії, які безпосередньо і займаються утепленням будинків та готові співпрацювати з ОСББ та місцевою владою.

Для того, аби зберегти лідерські позиції та довести розпочату справу до кінця у Рівному відтепер функціонуватиме центр енергоефективності. Тут проходитиме освітній процес з головами ОСББ та представниками місцевого самоврядування.

Таким чином, у нашій області вже до існуючих програм додастся і ще одна, яка допоможе співвласникам багатоквартирних будинків утеплити свої оселі та як наслідок отримати менші платіжки. А держава, у свою чергу, зможе зменшити залежність від імпорту блакитного палива, та сподіватись на власні ресурси.

Читайте також: Дежавю: у Рівному виділили гроші на тероборону, але знову з бійкою (ВІДЕО)