З другої спроби таки проголосували. Після перерви позачергової сесії, яку оголосили вчора через бійку у сесійній залі, депутати таки виділили 5 мільйонів гривень на тероборону міста. Втім, і сьогодні не обійшлося без сутичок. Щоправда, на цей раз під стінами зали засідань. Павло Невесенко продовжить.

У таких реаліях нині живе Рівне. 21 лютого на сесії міськради трапилася бійка. Через це оголосили перерву до наступного дня. Ранок 22 лютого. Під стінами сесійної зали збираються люди. Чоловіки спортивної зовнішності блокують вхід. Видно людей зі стягами партії "Свобода". По іншу сторону стоять працівники міськлікарні та активісти. Словесні перепалки і дежавю - розпочинається сутичка між Олегом Осуховським та Ярославом Гранітний.

Ярослав гранітний каже, депутат Осуховський напав першим на нього.

У сесійній залі все спокійно. Олександр Третяк пропонує провести закрите засідання, аби не повторився вчорашній інцидент. Представники фракцій "Слуга народу" та "Батьківщина" за те, аби до зали пустили працівників міської лікарні і вони висловили свою позицію, щодо продовження контракту з головним лікарем закладу Євгеном Кучеруком. У словесній дуелі сходяться Віталій Коваль та Олександр Третяк.

Голосують за виділення коштів на програму мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Рівненській громаді. Депутати сходяться на сумі в 5 мільйонів гривень. Втім, у Сергія Васильчука є зауваження по проєкту рішення. Мовляв, його треба вдосконалити, аби гроші на тероборону таки виділили.

Після перерви та з запропонованими правками за це питання проголосували усі присутні 40 депутатів на засіданні. Потому обранці ініціювали проголосувати за звернення до держінстанцій про введення санкцій щодо народних депутатів України та олігархів які втекли за кордон у період з 30 січня по 15 лютого. У депутата Володимира Хомка, було одне зауваження щодо тексту звернення.

Читаючи відповідне звернення, учасник вчорашньої та сьогоднішньої сутички Олег Осуховський не забув покритикувати фракцію "Слуга народу" та Віталія Коваля особисто.

Депутат Рівнеради та за сумісництвом очільник облдержадміністрації відповів на закиди опоненту. Наголосив, варто передусім думати за проблеми громади, а не займатись провокаціями.

З другої спроби, з бійками, кров'ю та штовханиною за важливе питання тероборони міські обранці таки проголосували.

Читайте також: Під стінами Рівнеради - сутичка: Осуховський вдарив Гранітного (ВІДЕО)