Тероборона - це слово нині на слуху у кожного українця. Цілий тиждень у Рівному про це лише і мова. Та рівненські політики не нехтують попіаритись на темі армії та можливого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Як наші можновладці міряються рівнем патріотизму, при цьому сповідуючи лише політику своїх фракцій - усе це аналізував Павло Невесенко у рубриці ТОП-тема тижня.

Такі слова озвучив Олександр Третяк на брифінгу, що стосувався бригад територіальної оборони. Як завжди керівник Рівного цілеспрямований та категоричний.

Чим завершилася історія з кіосками на Київській ми всі знаємо. Сподіваємося, що на наші землі ніхто не полізе, бо мало віриться, що тоді Олександр Третяк особисто піде давати по зубах агресорові. Потому тема армії активно обговорювалась на позачерговій сесії облради. Масла в політичний вогонь додав ось цей документ, який напередодні з'явився в соцмережах. Вказівка з центру депутатам від "Європейської солідарності" не підтримувати звернення щодо тероборони, яке пропонують представники фракції "Слуга народу".

На засіданні обласної ради відразу три політичні сили - "Батьківщина", "ЄС", та "Слуга народу" ініціювали звернення до держінстанцій, аби ті внесли зміни до бюджету і збільшили фінансування на потреби військових, і територіальної оборони, зокрема, на 50 мільярдів гривень. У кожної партії був свій варіант тексту відповідного звернення. І кожен був впевнений, що саме їхній варіант правильний.

Депутати мірялися політичними стягами та Рівнем патріотизму. На голосування ставили і поправки, і різні варіанти звернень.

Потому пішли на 20-ти хвилинну перерву, після якої знову вийшли кожен зі своїм варіантом. І начебто зажевріла надія на єдність.

Втім, голосування за усі три варіанти обранці успішно провалили. Потому й закрили сесію. До слова подібні звернення у Києві взагалі навряд чи розглядатиме Президент, Кабмін чи Верховна рада. Це питання взагалі важко віднести до політики, втім, наші місцеві обранці справжні майстри своєї справи - вони заполітизують будь-що заради власних інтересів.

Читайте також: Премії, надбавки та соціалка: скільки заробили заступники міського голови Рівного? (ВІДЕО)