Скасування податку на основні харчові продукти. Лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця вважає, саме таким шляхом в Україні можна зупинити зростання цін. Депутатська група вже зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає знижених ставок ПДВ до 2023 року. Як це вплине на українців та чому питання нагальне - дивіться у сюжеті.

Подорожчало все. Так рівняни відгукуються про ситуацію, що склалася в країні. Ціни на енергоносії зашкалюють, в той час як продовжують дорожчати і основні харчові продукти. Пані Галина каже, останнім часом доводиться зводити кінці з кінцями. Відмовлятися від деяких продуктів, аби оплатити комунальні послуги.

Найбільше рівняни нарікають на те, що здорожчало м'ясо, молочні продукти, овочі, хліб, олія і не тільки. Від цього страждають і місцеві підприємці. Володимир Горбатюк каже, трималися до останнього, але тепер змушені підвищити ціни.

А ще проблема у високому ПДВ. Адже нині податок на додану вартість на харчові продукти в Україні становить 20%.

В Польщі і справді вже скасували податок на харчі. Європейський союз запровадить нульовий ПДВ на продукти вже цього літа. У зв'язку з цим українська продукція буде коштувати значно дорожче, аніж привезене із ЄС. Тому потрібно приводити українське законодавство у відповідність до європейського, вважає лідер партії "ЗА МАЙБУТНЄ"

А ще законопроект передбачає зниження ПДВ на житлово-комунальні послуги до 7%. Лідер партії "ЗА МАЙБУТНЄ" Ігор Палиця додає, винесення цього законопроєкту на розгляд будуть вимагати терміново. Адже якщо не знизити ставки ПДВ, українська продукція стане дорожчою за європейську, виробники не витримають конкуренції, а люди і надалі потерпатимуть від зростання цін.

Читайте також: Законопроєкт про нульову ставку ПДВ на продукти харчування подано на реєстрацію в парламент