Мер Рівного заявив, що місто готове до повного захисту та активної оборони. Зокрема, Рівне надає усю необхідну підтримку для підрозділів територіальної оборони. Однак, Олександр Третяк та голови фракцій міськради, нарікають на роботу обласної влади. Кажуть, що підготовка відбувається не належним чином і все доводиться робити за них. З подробицями Ілля Томашевський.

Олександр Третяк, а також голови і заступники фракцій Рівнеради провели зустріч з керівниками бригад територіальної оборони. Головне питання розміщення міської бригади тероборони.

Мер додає, що міські батальйони тероборони були розміщені без згоди міста на 7 та 8 поверхах приміщення обласного управління охорони здоров'я. Що не подобається міським чиновникам.

Міська влада запропонувала нове приміщення - учкомбінат на Ювілейному, яке раніше не сподобалося регіональному управлінню тероборони та Рівненській облдержадміністрації.

По закону керівником зони тероборони є голова обласної державної адміністрації. Віталій Коваль каже, що робота по теробороні перейшла в активну фазу ще в червні, але не завжди афішується заради військової безпеки.

Що ж стосується приміщення міської бригади тероборони, то воно абсолютно підходить військовим, зауважує голова ОДА.

Відтак, потреби шукати нове приміщення - немає. Станом на 15 лютого бригади територіальної оборони міста укомплектовані на
73 відсотки. Крім основного складу, формуються резервні списки штату територіальної оборони. Нагадаємо, що саме в Рівному розташоване найбільше угрупування тероборони на Західній Україні.

Читайте також: У Рівному розпочалася позачергова сесія обласної ради