І смішно, і грішно. У Рівному продовжується епопея з написом у селі Грушвиця. Влада вважає, що напис встановлено незаконно і він плюндрує українську мову. Депутат обласної ради запевняє, таку ініціативу зробив для жителів села, а місцеві органи влади не дбають про громаду. Що вирішила комісія, далі розповість Павло Невесенко.

Постійна комісія з питань регламенту, діяльності правоохороних органів та боротьби з корупцією. Серед 9 питань розглядають і звернення голови Великоомелянської тергромади Алли Карпюк. Остання нарікає на самочинну діяльність депутата обласної ради Романа Стасюка. Мовляв, останній у селі робить речі без будь-якого погодження і дозволів з органами місцевого самоврядування. Найбільшу увагу приділяє ось цьому напису "В Грушвіце красіво", який депутат встановив ще в листопаді минулого року. Просить хоча б замінити останнє слово, яке не має відношення до української мови.

Натомість Роман Стасюк визнає, що жодних дозвільних документів у місцевої влади не брав, втім, до прикладу, облаштував місцеве кладовище згідно з визначеними нормами. Щодо напису - вважає його прийнятним. Критикує Аллу Карпюк та бездіяльність місцевої влади, яка не займається благоустроєм Грушвиці.

Голова Рівненської обласної ради вважає такий напис у Грушвиці неприйнятним та проводить саркастичні паралелі.

Алла Карпюк вочевидь незрозуміла посилу керівника області. Останній попросив керівницю Великоомелянської тергромади бути спокійнішою.

Голова постійної комісії Сергій Подолін зауважив, що локальні конфлікти у такий непростий час потрібно вирішувати без втручання комісій. Та наголосив для Романа Стасюка, що будь-які справи, навіть, якщо вони несуть благородну мету, варто робити згідно з чинним законодавством.

Комісія у підсумку рекомендувала Роману Стасюку замінити останнє слово у написі. Втім, складається враження, що цей конфлікт носить особистісний характер депутата з керівницею громади Аллою Карпюк.

Читайте також: Ями на дорогах Рівного: винні усі, окрім влади (ВІДЕО)