Мешканка Рівного домоглася в суді відшкодування моральних збитків у свого колишнього хлопця через аварію, у якій вона зазнала серйозних травм.

Про це повідомляє Zaxid.net.

ДТП сталася 14 лютого 2020 року, у День закоханих. Про це ми писали тут. 

Як повідомили очевидці, ймовірно водію за кермом стало погано і він врізався в дерево. В автомобілі знаходилася пасажирка, яку затисло в машині. ЇЇ деблокували з автомобіля рятувальники.

Водія тоді забрала швидка допомога, з підозрою на травму хребта. Як повідомило ГУ ДСНС у Рівненській області, легковик ВАЗ-2101 в"їхав в дерево та задимівся. Внаслідок ДТП травмувалися пасажирка та водій.

Пасажирку забрала швидка, водія за допомогою спецобладнання деблокували рятувальники ДСНС.

З метою не допущення пожежі був поданий водяний ствол.

На місці події працювали патрульні поліцейські. До надання допомоги було залучено три одиниці спецтехніки ДСНС та 12 рятувальників.

Відомо, що дівчина перенесла три операції й отримала 1 групу інвалідності. Після того вони як пара більше не зустрічалися.

Слідство встановило, що винним у ДТП був водій ВАЗу, який вчасно не зреагував на зміну дорожньої обстановки й допустив зіткнення автомобіля з деревом. Ілля С. винним себе не визнав. Розповів, що в обідню пору заїхав за дівчиною, з якою зустрічався, і запропонував підвезти її на роботу. Дорога була мокра, він стверджував, що не перевищував дозволену швидкість. З його слів, поблизу АЗС йому назустріч вискочив чорний автомобіль, який обганяв вантажівку, тому Ілля почав швидко викручувати кермо, аби уникнути зіткнення, і його занесло. Від удару знепритомнів, отямився у лікарні. Провину за ДТП покладає на водія чорного авто.

Юлія К. розповіла, що її хлопець поспішав на стрижку, тому їхали швидко. Раптом Ілля почав різко крутити кермом, авто вдарилося, й вона знепритомніла. Після аварії вони спілкувалися лише телефоном, її здоров’ям він не цікавився. Однозначно відповісти на питання, чи виїжджав їм назустріч автомобіль чорного кольору, пасажирка не змогла, оскільки не пам`ятає всіх обставин ДТП. Повідомити про це її просив Ілля, за що обіцяв матеріальну допомогу. Однак допомоги не надав, не підтримував її і навіть не вибачився. Допоміг лише шістьма тисячами гривень, хоча вона перенесла три операції й одержала 1 групу інвалідності.

Водії, котрі стали свідками аварії, не підтвердили інформацію про чорний зустрічний автомобіль. Експертиза встановила, що ДТП настала з вини водія ВАЗу, а не когось іншого чи інших обставин. Обвинувачений та його захисник намагалися заперечити достовірність деяких висновків, посилаючись на допущені технічні неточності у документах. Суд визнав описку, яка, утім, жодним чином не вплинула на зміст встановлених обставин.

У підсумку потерпіла просила стягнути з водія майже 500 тис. грн моральних збитків і ще 362 тис. грн — зі страхової компанії за полісом «автоцивілки».

Суддя Рівненського міськсуду Дмитро Яковлєв визнав Іллю винним у вчиненні ДТП і призначив один рік обмеження волі з позбавленням права керувати на такий же термін. Він має сплатити потерпілій дівчині 50 тис. грн моральних збитків, а страхова компанія — 200 тис. грн страхового відшкодування, пов`язаного із стійкою втратою працездатності. Вирок може бути оскаржений.

Читайте також: У Рівному бус збив стовп електромережі (ВІДЕО)