У Рівному підприємці проводять чергову акцію протесту проти фіскалізації. Разом із більшістю міст України вирушили на підприємницький автопробіг. Вимагали від обласних управлінців звернутись до центральних органів влади, аби ті переглянули податкові нововведення, тарифну політику для підприємців, а також трудове законодавство. Що з цього вийшло розповість Дмитро Тригубець.

"Не чуєш ФОПів - втрачаєш рейтинг". З пів сотні власників малого бізнесу у Рівному сьогодні зібрались на автопробіг. Одночасно на подібні акції протесту вийшли підприємці понад двох десятків міст України.

Яна Чекун - власниця невеликого кіоску.Каже, долучитись до підприємницького автопробігу змусили умови, в яких нині доводиться вести бізнес.

Окрім тарифів, невдоволені і запровадженням касових апаратів. Мовляв, для декого ціна їх встановлення перевищує місячний дохід. А за порушення законодавчих нововведень вже передбачені чималі штрафні санкції.

За близько двадцять хвилин на парковці одного з торгових центрів у Рівному, вже до пів сотні автівок. Звідси, через Макарова та Млинівську вирушать вже на центральну вулицю міста. Далі - до облдержадміністрації.

Кілька десятків мітингарів, в очікуванні представників влади. Серед головних вимог: врегулювання ринкового нагляду, спрощення трудового законодавства, зниження тарифів на комунальні послуги для підприємців. І головне - вдосконалення законопроєкту, щодо застосування касових апаратів та зменшення фіскального тиску. Кажуть, законопроєкти, які вирішують їх проблеми - вже напрацьовані.

Однак з адміністрації до мітингарів ніхто не вийшов. Ініціативну групу із семи підприємців запросили до чиновницьких кабінетів. Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко пообіцяв звернення рівненських ФОПів обов'язково передадуть до столиці. Каже, частина із запропонованих законопроєктів вже на розгляді у Верховній Раді.

Переконує, вимоги рівненських підприємців потраплять до центральних органів влади. Однак, яка частина з них буде задоволена та чи взагалі дослухаться у столиці до прохань мітингарів, - поки невідомо. Бо ж до подібних акцій протесту підприємці вдаються вже впродовж 2 з половиною років.

Читайте також: У Рівному стартував підприємницький автопробіг