Український борщ з пампушками люблять і в Антарктиді. Кухар з Рівненщини став учасником 27-ої експедиції на станцію "Академік Вернадський". Олег Курус вже вдруге поїде на континент у Південній півкулі. Загалом вирушать туди 14 учасників - 9 вчених, лікар, кухар, дизеліст, механік і сисадмін. Понад рік вони працюватимуть в Антарктиді. Що від подорожі очікує мешканець Рівненщини, розповість Анна Яцук.

Це Олег Курус. Йому 42 роки. Чоловік живе у селищі Мізоч. Є професійним кухарем. Влітку минулого року подав заявку для участі в науковій експедиції на Антарктиду. Відбір тривав у кілька етапів. Олег його пройшов. Вже вдруге поїде на континент у Південній півкулі.

Каже, від настрою кухаря і смаку страв, залежить настрій усієї команди. Тому не боїться експериментувати і дослухається до побажань інших.

Вперше на Антарктиді у складі експедиції, Олег побував у 2012 році. Теж готував на кухні. Каже, жодне день народження не проходило без святкового столу. А зазвичай українці полюбляють свої, національні страви.

Закуплених продуктів вистачає на цілий рік перебування усієї команди на станції "Академік Вернацький". Цьогоріч склад експедиції налічує 14 людей. Серед них 9 вчених, лікар, кухар, дизеліст, механік і сисадмін. У цій команді буде більше науковців, ніж зазвичай, 3 жінки та один з наймолодших учасників за всі роки. Також саме 27-ма експедиція вперше за останні 20 років вирушить на станцію на власному науково-дослідному криголамі. Влітку минулоріч, уряд виділив кошти на його придбання.

Удосконалювати свої вміння, вчитись новому і спостерігати за неймовірною природою та тваринним світом, Олег хоче в Антарктиді.

Суворий клімат, кардинально інше життя ніж в Україні. Відрізняється все, зазначає чоловік. Навіть спорт.

З усіма учасниками цьогорічної експедиції, Олег ще не знайомий. 24/7, трохи більше року, 14 полярників проведуть разом. Виліт команди запланований у березні. Олег Курус до тривалої експедиції вже готується вдома. Експериментує на кухні і хоче досконало опанувати різні види солодкої випічки. Додає, якщо не встигне вдома, то матиме 13 місяців для цього на Антарктиді.

Читайте також: П`ятирічна дівчинка з Рівного може стати наймолодшою альпіністкою в Україні