Штаб регіонального управління Західної України тероборони буде базуватись у Рівному. Для нього віддали приміщення колишнього дитячого садочка на Дубенській. Баталії на сесії міської ради тривали кілька годин. Військовим спершу хотіли віддати у користування будівлю промкомбінату, де гнила стеля та затоплений перший поверх. Але цього не сталось. Як вдалось домовитись міським обранцям - дивіться далі у сюжеті.

Приміщення колишнього садочку, що на вулиці Дубенській, 71, стане базою для регіонального управління територіальної оборони усього Західного регіону. Звідси керуватимуть військовими частинами восьми областей. Саме його керівництво тероборони вважає найкращим варіантом для дислокації.

Аби поставити крапку у цій історії, депутати зібрались на позачергову сесію. Розгляд одного питання зайняв близько години: довелось, навіть, взяти перерву. Частина депутатського корпусу та й міський голова Олександр Третяк наполягали на іншому варіанті - прокомбінаті на Соборній.

Військових та частину міських обранців це не на жарт обурило. Мовляв, там гнила стеля, а підлога по коліна у грунтових водах.

На цьому шоу не закінчилось: Віталій Коваль заявив, намагався вирішити питання з приміщенням для військових ще з вересня минулого року. Однак, за словами очільника області та за сумісництвом депутата Рівнеради, відповідь отримав тільки через місяць.

Віталій Коваль, про робочі зустрічі якого, як правило, завжди повідомляють у ЗМІ, провів першу нараду, присвячену питанню безпеки та функціонування тероборони лише 2 лютого. Одразу після того, як із трибуни Верховної Ради прозвучали звинувачення у бездіяльності.

Зрештою, депутатам міськради вдалось домовитись. Для цього вистачило відсутності телекамер, під час перерви та засідання комісії.

Як результат, Рівненщина отримала базу регіонального управління, яку хотіли військові. Її керівництву підпорядковуватиметься 8 областей Західної України.

Отже, приміщення, на яке схоже у окремих груп впливу були свої плани, отримають не вони, а регіональне управління територіальної оборони. Термін оренди вкажуть вже пізніше, однак за словами міського голови, йдеться щонайменше про десяток років.

Читайте також: "Гаряча пора" у рівненському травмпункті: люди скаржаться на непосипані тротуари та зупинки (ВІДЕО)