З приміщенням, але без медичної допомоги. У селі Милятин Острозької ТГ вже 2 роки не працює місцевий ФАП. Жителі б'ють на сполох, адже вимушені звертатись у сусідні населені пункти, аби отримати медпослуги. Представники влади розводять руками, мовляв, ніхто не хоче йти працювати на посаду фельдшера у селі. У чому ж насправді криється проблема із закриттям ФАПів на Рівненщині, далі розповість Павло Невесенко.

Третє лютого село Берестя на Сарненщині. Голова Рівненської ОДА урочисто відкриває амбулаторію. Все за класикою жанру: з перерізанням стрічки та пафосними словами про розвиток медицини в регіоні та вихвалянням Президента України.

Хотіли б отримувати якісні медичні послуги і мешканці села Милятин, що на Острожчині. Там вже два роки, як не працює фельдшерсько-акушерський пункт. У кабінеті прийому громадян замість медобладнання та препаратів стоїть велосипед. Куди лише не звертались місцеві, а "віз і нині там".

Новопризначений староста села Леонід Сніщук розповідає, знає про проблему відсутності ФАПу у селі. Додає, причина банальна, не можуть знайти людину на посаду фельдшера в медустанову.

Місцеві ж нарікають на старосту та керівника Острозької ТГ Юрія Ягодку, які не зацікавлені в тому, аби у Милятині був ФАП. Розповідають це приміщення хочуть продати, а медпункт перенести в старе приміщення у селі Почапки, де й проживає староста двох сіл. Люди не розуміють, навіщо це робити, коли у них в Милятині є непогане приміщення для медпослуг.

Проблема з закриттям ФАПів у селах на Рівненщині не нова. До прикладу, у селі Головин хоча й функціонує ФАП, але він у занедбаному стані. Місцеві ж розповідають першочергово хочуть отримувати якісні медпослуги у селі.

Один на один з проблемою залишаються мешканці села Милятин. За рік часу вони отримали відповідь від Юрія Ягодки про долю місцевого ФАПу. У листі останній повідомив, що оптимізація медустанови в Милятині не передбачається, а також ніхто не хоче обійняти посаду фельдшера у ФАПі. Ми намагалися зв'язатися з Юрієм Ягодкою, втім,  останній на наші телефонні дзвінки не відповідав. Місцеві сподіваються, що на їхню проблему зверне увагу керівник області Віталій Коваль. Адже помпезно відкривати амбулаторії це добре, але звертати увагу на проблеми маленьких сіл - набагато важливіше.

Читайте також: На Рівненщині дефіцит донорської крові: чому так сталося? (ВІДЕО)