Перша сесія міської ради у новому році. Розпочалася вона із призначення ще одного (шостого) заступника міського голови. Крім того, у порядку денному - близько сотні земельних питань. Проте були і такі, які викликали гарячі дискусії між депутатами. Більше про це в сюжеті наших журналістів.

У міського голови Рівного з'явився ще один заступник. Це вже шостий. Його кандидатуру затвердили на сесії Рівнеради. Євгеній Іванішин у своїй промові сказав кілька слів про цифрову трансформацію, адже саме цим напрямком він тепер буде опікуватись. А ось щодо планів новий заступник не був багатослівним.

Євгеній Іванішин - депутат Рівнеради від фракції "Свобода". Після призначення свої повноваження він складе. А вільне депутатське крісло займе "свободівець" Роман Петролюк, який нині є головним інженером стадіону "Авангард". Хоч новий заступник поки не озвучив своїх планів, депутати вже придумали, чим його зайняти. Сергій Рибачок закликав надати новопризначеному спеціалісту з цифрової трансформації протокольне доручення щодо відеоспостереження в навчальних закладах. До слова, це питання стало актуальним після низки псевдозамінувань в школах Рівного.

Це питання вирішили детальніше обговорити на засіданні щодо програми "Безпечне місто", можливо до неї доєднають садочки та школи. Хвилю суперечок між депутатами викликало затвердження складу спостережних рад медзакладів Рівного.

Перелік осіб подали з порушенням і без попереднього оприлюднення на сайтах медзакладів. Очільник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів усе заперечив. Дискусія продовжувалася, але дійти спільного рішення не вдалося. Олександр Третяк оголосив перерву.

На сесії обговорювали і майбутнє дитячої стоматологічної поліклініки. До зали прийшли рівняни, які проти її реорганізації. Адже такий заклад єдиний в місті та області.

Та батькам не вдалося переконати депутатів. 25 із них підтримали рішення про об'єднання дитячої стоматології у Рівному із дорослою. Найближчим часом із приміщення на вулиці Марка Вовчка дитяча стоматологія переїде на вулицю Соломії Крушельницької. Дискусію викликало і питання щодо земельних ділянок для ветеранів АТО та ООС. В черзі на них нині близько 2 тисяч людей.

Нагадаємо, учасникам бойових дій, згідно Закону «Про статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту», було надано першочергове право отримання земельної ділянки. Оскільки земельних ділянок у Рівного для всіх не вистачить, розглядають можливість компенсації.

Якщо говорити про грошову компенсацію, то йдеться про суму 100 000 гривень. Чи кожен отримає свою ділянку або ж таку суму - невідомо. З огляду на немалу чергу, на це знадобляться роки.

Читайте також: Міський голова Рівного відтепер має ще одного заступника - шостого