Джерело: Рівненська облдержадміністрація
З «нуля» побудувати сучасний дитсадок планують у селі Крупець Дубенського району. Цей об’єкт потрапив у програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на 2022 рік.

Плани щодо реалізації проєкту обговорили сьогодні у Рівненській ОДА.

«Із 1 березня плануємо розпочати будівельні роботи. Орієнтовна вартість об’єкта – понад 60 мільйонів гривень. З обласного бюджету вже передбачено мільйон гривень, решту коштів залучатимуть із інших фондів та субвенцій. Місцева влада готова співфінансувати будівництво об’єкту, що є основною вимогою включення до програми «Велике будівництво» у 2022 році. Орієнтовні терміни завершення робіт – кінець 2022 року», – розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

У проєкті передбачена двоповерхова будівля на 4 групи для 70 вихованців. Дошкільний заклад матиме площу понад тисячу квадратів, а сама будівля нагадуватиме конструктор LEGO.

На сьогодні у селі Крупець функціонує один дитсадок у пристосованому приміщенні колишньої колгоспної контори, де нині перебуває понад два десятки вихованців. У закладі функціонує 2 групи: середня та дошкільна. Проте охочих здобувати дошкільну освіту з кожним роком стає все більше. Саме тому громада прийняла рішення спорудити новий. Загалом на балансі Крупецької громади 10 шкіл та 9 дитсадків.

Нагадаємо, у 2022 році, в рамках президентської програми «Велике будівництво», на Рівненщині запланована реалізація 16 проєктів: 5 шкіл, 6 дитячих садків, 5 спортивних споруд. Нові дошкільні заклади будуватимуть у селах Крупець, Городок, Колоденка, Великий Олексин, смт Мізоч та у м. Рівне.

Читайте також: На Рівненщині планують масштабну реконструкцію обласної клінічної лікарні (ВІДЕО)