За "ковідну" тисячу нарешті можна придбати ліки у аптеках. Щоправда лише людям старше 60 років. У Рівному охочих придбати ліки, отримані за вакцинацію, чимало. Однак, не усім вдається це зробити. Чому - дізнавалася Ольга Данілюк.

Які в аптеці чоловік хотів придбати за "ковідну" тисячу. Однак, сьогодні цього зробити не зміг. Через невстановлений на телефоні додаток, за допомогою якого і має здійснюватись оплата.

Щоб вони Олександру налаштували на телефоні платіжну систему за допомогою якої розрахуватись ковідною тисячею можна приклавши смартфон до терміналу. Або просто купили ліки в інтернет-аптеці. З такими проблемами, кажуть фармацевти, стикається більша половина охочих придбати ліки.

Ба більше, не в кожного пенсіонера є навіть смартфон. Ще один спосіб придбати ліки - замовити фізичну картку в банку. І нею розрахуватися. Але щоб кожен вакцинований зміг скористатися "ковідною" тисячею в Мінцифрі обдумують як це зробити простіше.

До слова, витратити ці гроші в аптеках можна лише на ліки.

Але і цього пенсіонерам достатньо. Кажуть, хоч і витрачають на медичні препарати значно більші суми, тисяча гривень - хоч якась допомога від держави.

А невдовзі цією виплатою можна буде оплатити за комунальні послуги. Однак, як це працюватиме в Мінцифрі ще не вирішили.

Однак таке рішення рівняни сприйняли неоднозначно..

Читайте також: На Рівненщині планують масштабну реконструкцію обласної клінічної лікарні