На Рівненщині дитину переслідував ексгібіціоніст. 13-річна дівчинка зі Здолбунова у темну пору доби поверталась додому. Незнайомий чоловік йшов слідом за дитиною. Зрештою, перегнав і оголив статеві органи. Дівчинка не розгубилася, хоч і дуже злякалася. Знайшла безпечне місце та зателефонувала рідним. Тему продовжить Ольга Данілюк.

Він - це чоловік, який йшов слідом за дитиною. Зустріла його 13-річна Марійка ще в громадському транспорті напередодні ввечері. Вона вийшла на своїй зупинці, чоловік попрямував за нею.

Чоловік оголив статеві органи перед дитиною. Чим не на жарт перелякав Марійку, каже її мама.

Але попри страх, дівчинка не розгубилася і втекла від чоловіка в найближчий магазин. Продавчиня шокована цим випадком.

Вже в безпеці дитина зателефонувала додому, аби її забрали з магазину рідні. Потому про інцидент з незнайомим чоловіком переповіла мамі.

Головна мета ексгібіціоніста - викликати переляк. Цього разу, йому це вдалось. Однак, дівчинка вчинила вірно. Як і її батьки, кажуть психологи. Рідні мають пояснити дитині, що у світі таке трапляється і серед нас є люди з такими хворобами. Тоді у майбутньому такий інцидент ніяк не вплине на дитину. Якщо у сім'ї, де вона виховується здорова атмосфера.

Чоловіка ж на такі дії, наголошують психологи, спонукає чимало чинників. Зокрема, це особливості його виховання та психологічний стан, у якому він наразі перебуває.

Але примусово лікувати чоловіка ніхто не може, навіть, якщо його ідентифікують. Щодо дівчинки, то вона разом із мамою нині спілкується із психологом та слідчим. Після чого стане зрозуміло, за якою статтею кваліфікуватимуть інцидент - хуліганство або ж розбещення малолітніх.

Читайте також: "Повернувся та вивалив своє причандалля": у Здолбунові з`явився ексгібіціоніст?