Ялинки та сосни, які нещодавно прикрашали оселі рівнян, вже непотрібні. Святкові дерева масово опиняються на смітниках. Однак, комунальники закликають рівнян не викидати їх у контейнери. Оскільки хвойні дерева в подальшому відправлять на переробку. Де використовується ця сировина та чому не варто, викидаючи святкові дерева, загортати їх у поліетилен, розкаже Ольга Данілюк.

Поки одні сім`ї ще продовжують милуватися новорічними красунями, інші вже починають їх позбуватися. Викидають прямісінько на смітники поблизу будинків. Є навіть і щільно замотані в поліетилені. Втім, той хто викидає хвою у такому стані, вочевидь, не замислюється про шкоду довкіллю.

Комунальники ж закликають рівнян не викидати дерева в контейнери для сміття.

Оскільки, машина, яка збирає ялинки по усьому місту відвозить їх в трест зеленого господарства. Де як великі, так і маленькі деревця подрібнюють на щепу.

Станом на 24 січня працівники підприємства вже подрібнило два причепи такої деревини. І це лише початок. Однак, до початку роботи оглядають дерева.

А от головну ялинку міста з Майдану Незалежності цьогоріч не перероблятимуть. Штучне дерево відправлять на склад. Нині ж це все у розібраному стані чекатиме наступного Нового року. Але щоб через рік не трапилось сюрпризу з ілюмінацією, як при відкритті головної ялинки міста, ліхтарики обіцяють обстежити на справність. На це у них є майже рік. 

Читайте також: У День Соборності на кордоні Рівненської та Житомирської областей відбулася традиційна акція єднання (ВІДЕО)