Взялися за руки та з’єдналися у ланцюг. На трасі Київ - Чоп, 22 січня у День Соборності України, на кордоні Рівненської та Житомирської областей розгорнули державний прапор завдовжки 80 метрів. Адже саме тут у 1990-му році відбувся «живий ланцюг злуки». Більше подробиць, далі у сюжеті.

Обмінюються короваями та віншують один одного зі святом. Так на межі Рівненської та Житомирської областей зустрілися делегації двох регіонів, аби разом відзначити День соборності України.

До Дня Соборності України, за традицією, на межі Рівненської і Житомирської областей розгорнули державний прапор завдовжки більше 80 метрів. Адже саме тут 21 січня 1990 року відбувся «живий ланцюг злуки». Символічно на кордоні двох областей, які були роз'єднані між УНР і ЗУНР, понад сотню людей нині зійшлися з українськими знаменами.

Жителі двох областей взялися за руки та з’єдналися в ланцюг просто посеред міжнародної траси Київ-Чоп. Рух для машин на цей час перекрили патрульні. Люди розтягнули велетенські синьо-жовті прапори.

Об’єднав у цей день жителів сусідніх областей і вишиваний рушник. Акція єднання з сусідами для рівнян і житомирян вже стала традиційною. Цього року вона проводиться вже вдесяте.

Читайте також: Рівненські пластуни розкажуть про сучасну символіку українського війська