фото Анастасії Ярощук
Сталося це на водосховищі Хмельницької атомної електростанції, неподалік Острога. Сюди птахи злітаються на зиму - бо ж вода тут не замерзає. Щодня погодувати птахів та помилуватись їх красою приїздять туристи та приходять місцеві жителі. Вони і виявили застреленого птаха. Тепер шукають зловмисників. Обіцяють винагороду усім, хто зможе повідомити про особу, яка вчинила цей протиправний вчинок.

 Десятки лебедів, качок та інших птахів злетілись на водосховище поблизу Острога декілька тижнів тому. Птахи підпливають до берега і зовсім не бояться людей. Фахівці встановили, що є тут лебеді навіть із закордону. Про це ми розповідали напередодні. 

Вчора, 21 січня у соцмережах з'явилась інформація про вбивство лебедя. Люди обурені тим, що трапилось, шукають свідків інциденту та навіть розмірковують про можливість встановлення відеокамер поблизу водосховища. В спільноті місцеві обговорюють цю новину.

"Пропозиція наступна: якщо свідки не відгукнуться, то немає сенсу оголошувати збір на винагороду тому, хто видасть зловмисника. Проте, можна зібрати кошти на встановлення відеонагляду. Поставити 2 залізні стовпи і відеокамери, які будуть працювати онлайн. Кожен охочий в будь-який час зможе віддалено спостерігати за пернатими. Ідея не моя, але вона зацікавила. Мені небайдужа ваша думка і пропозиції. Хто може підказати чи це технічно можливо і скільки це може коштувати - напишіть в коментарях і взагалі вашу думку, або ідеї."

І місцеві жителі відгукуються. Серед порад, також звернення до поліції.

 

Читайте також: Острозький водоканал оштрафували на 257 тисяч гривень на забруднення річки Горинь (ВІДЕО)