Жителі Квасилова скаржаться на неякісний газ. Мовляв, приготування їжі займає вдвічі більше часу, бо газ низькокалорійний. Ледь жевріє. Натомість платити доводиться у двічі більшу суму ніж раніше. З'ясувати у чому причина до Квасилова приїхали спеціалісти Рівнегазу. За процесом відбору блакитного палива спостерігали і наші журналісти.

Розібратися в чому причина до Павла додому приїхали працівники Рівнегазу. І з порогу розповіли, що впливає на якість блакитного палива в оселі.

Але, оскільки заяву інші мешканці не писали, оглядають фахівці плитку в оселі Павла. І відразу ж знаходять проблему в перегнутому шланзі, який подає газ до оселі та непочищених камфорках.

Тому беруться їх прочищати. Та рекомендують все ж таки придбати довший шланг. Втім, Павло не вважає, що лише у цьому основна причина поганого горіння газу.

Наприклад і в сусіда Павла, Миколи, в якого технічний стан приладів газопостачання, зазначає, в порядку.

Відібрати його зразки в будинку скаржника працівники Рівнегазу не можуть. Для аналізу їм потрібний середній тиск. Тому після усіх проведених робіт разом з Павлом їдуть до газорозподільчого пункту, який подає блакитне паливо усім жителям Квасилова. Заповнивши балон газом, їдуть досліджувати його якість в метрологічний центр.

Через три години апарат показав, що фізико-хімічні показники газу відповідають нормам. Та чи може причина поганого газу й в інших мешканців Квасилова бути лише в непрочищених камфорках, поганій вентиляції та перегнутих шлангах? Питання залишається відкритим. 

Читайте також: Порушення будівництва чи наклеп на забудовника: що відбувається на Орлова, 2 у Рівному? (ВІДЕО)