Порушення будівельних норм чи антипіар фірми-забудовника? У Рівному тривають суперечки щодо будівництва житлово-торговельного комплексу по вулиці Орлова. Мешканці прилеглих будинків та підприємства, що межує з будівництвом, впевнені, тут порушуються чимало будівельних норм. Представники забудовника це заперечують. І називають закиди - дискредитацією. Павло Невесенко продовжить.

Ось такий нині вигляд має будівництво житлово-торговельного комплексу на вулиці Орлова, 2. Мешканці прилеглого будинку переймаються, чи дотримається забудовник усіх будівельних норм. Наталія Закупра розповідає, мешканці будинку на вулиці Київській, 11 переймаються, що зведення багатоповерхівки спричинить чимало незручностей для людей.

Наразі це будівництво перевіряє державна інспекція архітектури та містобудування щодо дотримання забудовником усіх норм. Це питання розглядали і на тимчасовій комісії Рівнеради з питання протидії хаотичної забудови міста. Представники агро-підприємства, що знаходиться поруч з забудовою, просили, аби до перевірки будівництва державною інспекцією архітектури та містобудування долучилися і представники рівненської комісії.

Представник фірми "Реноме-комфорт", що проводить будівництво житлово-торгівельного комплексу, розповідає, діють в рамках чинного законодавства. А усі звинувачення щодо порушення будівельних норм роблять для того, аби дискредитувати забудовника. Розповідає, усі збитки, що створили, перенісши на пів метра огорожу будівництва, готові компенсувати підприємству, що знаходиться поруч.

Втім, директорка агро-підприємства Ольга Нестерюк розповідає, спочатку їй показали нам один проєкт, який фірма «Реноме» надала до Управління містобудування та архітектури Рівного, який її задовільнив. Однак, потому переробили документацію. Як наслідок – майже 300 квадратних метрів складських приміщень підприємства простоюють без діла, бо до них неможливо під’їхати, а будівництво вже залізло на їхню територію.

Занепокоєна будівництвом багатоповерхівки і голова ОСББ прилеглого будинку Мар'яна Ярмолюк. Розповідає, тут порушуються усі можливі норми безпеки: і щодо висотності, щільності забудови, інсоляції та пожежної безпеки. Також не вирішене питання і щодо паркомісць для автівок додає жінка.

Потому у членів комісії та присутніх виникло чимало запитань та зауважень до представника фірми забудовника.

Члени комісії проголосували за те, аби поросити у державної інспекції архітектури та містобудування долучитись і рівненським чиновникам до перевірки будівництва на вулиці Орлова, 2. Додамо, ця перевірка розпочалася 6 січня і має завершитись 20-го. Потому будуть оголошені результати.

Читайте також: У Рівному на Водохреще багато сміливців пірнали у крижану воду (ВІДЕО)