У Рівному обирали запобіжний захід директору "екстренки". Нагадаємо, Андрія Бортніка звинувачують у незаконних доплатах працівникам закладу за COVID-пацієнтів. Відтак, нині керівнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади. Сьогодні, 13 січня, відбулося засідання по цій справі. Що вирішив суд, знає Яна Євтушок.

За версією слідства, директор "екстренки" Андрій Бортнік у квітні-червні 2020 року підписав накази про виплати працівникам, які не були задіяні у боротьбі з ковідом, а саме фельдшерам, диспетчерам, водіям "швидких", молодшим медсестрам, а також собі та своїм заступникам. Загальна сума - понад 400 тисяч гривень. 11 січня прокуратура повідомила керівнику про підозру у зловживанні службовим становищем. Працівники екстренки шоковані такою новиною, кажуть, з початку пандемії працювали ледь не цілодобово.

Сьогодні, 13 січня, у Рівненському міському суді відбулося засідання по цій справі. Прокурор клопотав обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, бо ж каже, існує ризик приховування певних доказів.

Адвокат Андрія Бортніка називає підозру необгрунтованою. Оскільки, за його словами, прокурор посилався на накази Мінсоцполітики 2003 року, які стосуються різних важких інфекційних хвороб. У свою чергу, сторона захисту посилається на нормативні документи видані вже в період пандемії.

До слова, Андрій Бортнік продовжує обіймати посаду директора "екстренки".

За півтори години судового засідання рішення так і не проголосили. Його мають озвучити завтра, 14 січня.

Зазначимо, санкція статті, яку інкримінують керівнику екстренки Рівненщини, передбачає покарання, а саме позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Читайте також: Падіння та аварії: рівняни нарікають на міську владу та комунальні служби (ВІДЕО)