Масштабна пожежа на Рівненщині забрала життя чоловіка. Ще двоє людей отримали опіки. Неподалік села Білівські Хутори сьогодні зранку зайнявся житловий будинок, який вигорів вщент. Нині один із постраждалих у важкому стані в реанімації. Чому виникла пожежа та з якими труднощами зіштовхнулися рятувальники та медики, аби допомогти погорільцям - розкаже Ольга Данілюк.

На Рівненщині неподалік села Білівські Хутори зайнявся житловий будинок. Лікарям швидкої разом із рятувальниками довелося на виклик іти пішки по бездоріжжю. Будинок розташований у полі за 3 кілометри від найближчого населеного пункту.

Медики разом із рятувальниками три кілометри несли постраждалого чоловіка до карети швидкої. Потім транспортували його в опікове відділення Рівненської обласної лікарні. Чоловік був без свідомості.

Пацієнти з такими травмами потребують пересадки шкіри та тривалого процесу реабілітації, кажуть лікарі. Другий чоловік, який був на місці події, отримав різані рани рук. Він вибивав шибки та намагався врятувати з палаючої оселі товариша. Будинок був дерев'яним, тож вогонь швидко охопив усю будівлю. Вже під час гасіння пожежі рятувальники виявили мертве тіло ще одного чоловіка. На місці події працювало п'ятнадцять вогнеборців. Вони закликають жителів області дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті.

Попередня причина пожежі - порушення правил експлуатації пічного опалення. Остаточну причину з`ясовують рятувальники та поліцейські. 

Читайте також: Одна людина загинула, ще одна - травмована: на Рівненщині горів житловий будинок (ФОТО)