Опанувати перший розряд верхолаза та навчитись якісно виконувати роботи на висоті. Таку можливість студенти будівельних спеціальностей відтепер можуть отримати на базі вищого професійного училища №1 у Рівному. Сьогодні там відкрили сучасний практичний центр з усім необхідним сучасним обладнанням. Більше подробиць - далі у сюжеті.

У Рівному відкрили навчально-практичний центр з висотних робіт на будівництві. Тут навчатимуть майбутніх монтажників систем утеплення будівель, опоряджувальників, верхолазів, машиністів автовишки. Понад 600 студентів вищого професійного училища №1 відтепер за допомогою закупленого спорядження та сучасного обладнання зможуть освоїти цю, подекуди, навіть небезпечну частину своєї професії.

Такий практичний центр в навчальному закладі вже четвертий. Відкрили його завдяки співфінансуванню з обласного та міського бюджетів, зокрема і власних коштів освітньої установи. Загальна вартість - майже 3 з половиною мільйони гривень. Серед нового обладнання: самохідні будівельні люльки, рамне та клинно-хомутове рештування, дві тур-вишки, а також автогідропідіймач, який може вмістити одразу двох будівельників, він витримує вагу до трьох сотень кілограм.

Нове обладнання має зацікавити абітурієнтів не тільки Рівненщини, а й з сусідніх областей - адже відтепер ті, хто опанував будь-яку будівельну спеціальність впродовж чотирьох-шести тижнів зможе отримати перший розряд верхолаза. Директор вищого професійного училища переконаний, у таких фахівців не виникатиме в майбутньому проблем із працевалаштуванням.

Таких практичних майданчиків на Рівненщині відтепер уже 29. Це дозволяє нашій області бути у лідерах за якістю підготовки фахівців саме професійно-технічної освіти. Створення центру «Сучасні висотні роботи в будівництві» частина проєкту «Rivne work hub», який має змінити регіональне замовлення до потреб ринку праці на Рівненщині.

Читайте також: Зігрітись та переночувати: у Рівному працює пункт обігріву для безхатьків (ВІДЕО)