Зігрітися, пообідати, отримати теплі речі та за необхідності переночувати. Усе це можна зробити людям без прихистку в діючому пункті обігріву, що на вулиці Жоліо Кюрі. Він функціонує на базі обласного центру з надання соцпослуг. Відтак, перебуває там близько десятка людей. Кімната прихистку функціонує лише в період опалювального сезону. З подробицями Яна Євтушок.

Пан Юрій приїхав до Рівного з Чернігівської області. Чоловік немає документів, роботи та постійного місця проживання. Каже, довелося знайти прихисток в кімнаті обігріву, що на вулиці Жоліо Кюрі, щоб не замерзнути.

Перебуває тут упродовж чотирьох днів на безоплатній основі. Чоловік має змогу поїсти гарячого та отримати теплий одяг.

Ця кімната обігріву працює цілодобово. Вона розрахована на три десятка людей. Нині тут проживають 6 осіб.

Пункт обігріву функціонує лише в період опалювального сезону. Якщо безхатьки, які тут перебувають, за цей час так і не знайшли собі прихисток, вони можуть оселетися в обласному центрі з надання соцпослуг. У ньому наявні два безкоштовних відділення.

Пан Яків мешкає в центрі з надання соцпослуг ще з 2018 року. Каже, після того, як переписав власне помешкання на внуків, опинився тут. Вже завтра пенсіонер відправиться в Здолбунівський інтернат, де надалі проживатиме.

Тут також функціонує платна кімната, де умови дещо ліпші. Щоправда, коштує вона 750 грн на місяць. Мешкати у ній можуть лише ті, хто має постійне місце роботи, або ж ті, у кого є родичі, які взмозі оплатити проживання.

Читайте також: Багатодітна родина кіборга з Рівненщини, в яких навесні згорів будинок, і досі живуть у родичів (ВІДЕО)