Понад 8 місяців поневірянь і невиконаних обіцянок. Кіборг із Березнівщини Віктор Свиридюк, у якого в травні вщент згоріла хата і досі живе із родиною у чужому двокімнатному домі. Історію погорільців ми розповідали вам навесні. Тоді допомагати багатодітній сім'ї взялися волонтери, односельчани та й загалом українці з різних куточків нашої держави. Чи долучились до відновлення хати захиснику донецького аеропорту обласні чиновники - далі у сюжеті.

Це будинок, в якому вже понад пів року проживає багатодітна родина кіборга з Березнівщини Віктора Свиридюка. У двох кімнатах тісняться восьмеро дітей та двоє дорослих. Зручності на вулиці, кімнати заставлені ліжками.

Це помешкання тимчасово у користування родині кіборга надав родич, який нині теж перебуває у зоні АТО/ООС. У пожежі, яка сталася в травні, багатодітна сім'я втратила геть усе майно, одяг, меблі, побутову техніку. На щастя, сусіди побачили займання та допомогли усій родині вибратись із палаючого будинку. Далі розпочались не менш страшні і довгі дні. Заселення на нове місце.

Жінка витирає сльози, досі, каже, не забула усього жаху. Палаючий будинок у неї досі перед очима. Місця для багатодітної родини катастрофічно невистачає. І в усіх членів родини є лише одна спільна мрія.

Пообіцяли покроково відновити помешкання обласні чиновники. До зими, каже жінка. Однак своїх обіцянок не дотримались.

Одразу після пожежі кіборгу Віктору Свиридюку розпочали допомагати односельці, небайдужі українці з різних куточків держави. Колеги, товариші по службі. У 2014 році чоловік добровольцем пішов на Схід. Там перебував впродовж 2,5 років. Каже, покинув родину, бо не хотів, аби під батогом ходили насамперед його діти. На місці згорівшої хати Віктор Свиридюк відбудував вже коробку. Перший поверх зводила будівельна бригада, другий працівники поліції, потім долучились, кум, брат, односельці, колеги. Придбати дешевше деякий будівельний матеріал допомогли побратими.

У новому будинку має вистачити усім місця.

Однак, коли чоловік добудує хату, гадки немає. Усі зароблені кошти одразу направляє на будівництво. Втім, доходу одного працюючого чоловіка на зведення будинку замало. А обіцяне у владних кабінетах - не виконали.

В обласній державній адміністрації кажуть, темпи будівництва знизились, однак відновлення житла обіцяють координувати.

Між тим, Віктор Свиридюк у свою відпустку розмірковує про поїздку за кордон, аби назбирати кошти на відновлення будинка. Каже, йому б насамперед завершити б ремонт у санвузлі, кухні та хоча б одній кімнаті. Однак, без вікон і дверей це нереально. Українці неоднаразово доводили, що спільними зусиллями можуть змінювати долі. Зробити це напередодні новорічно-різдвяних свят і здійснити заповітну мрії родини захисника України про переїзд у власне житло може кожен з нас. 

Реквізити для допомоги:

картка Приват Банку
4149 4991 5538 3431
Віктор Свиридюк

Читайте також: Врятувати 17-річну Ольгу Панчук: студенти Рівненської медакадемії влаштували благодійний ярмарок (ВІДЕО)