Чи приватизують "Будинок побуту"? Комунальне майно, яке нині в оренді, приносить бюджету громади близько чотирьох мільйонів гривень на рік. Проте нині його хочуть передати фірмі, власниками якої є кум відомого рівненського забудовника Романа Куриса та дочка екс-заступника начальника рівненського СБУ. Зробити це планують без конкурсу. Більше подробиць - далі у сюжеті.

Будинок побуту, який до бюджету громади Рівного приносить щорічно понад чотири мільйони гривень, ризикує опинитись у приватних руках. Наталія Кулій працює тут близько трьох десятків років: разом з колегами шиють постіль, каже, новим власником задоволені, адже той провів ремонтні роботи та не піднімав орендну плату.

Новий орендар тут з'явився в серпні. Це фірма "РЕНТБУДСЕРВІС". Вона запропонувала на сім тисяч гривень більше за свого конкурента, який орендував "Народний дім" два десятки років.

Незадовго після того, як фірма ""РЕНТБУДСЕРВІС" виграла аукціон, вже 30-го вересня "Будинок побуту" виключили з списку об'єктів, які не можна приватизовувати. Через застарілі положення міської ради це треба було зробити, аби провести там ремонт.

Як зазначено в проєкті рішення вже про приватизацію - ці роботи є невід'ємним поліпшенням, адже "РЕНТБУДСЕРВІС" витратив на них майже десять мільйонів гривень, що складає третину від ринкової вартості об'єкта. А вже на наступній сесії депутати готують передати це поки що комунальне майно згаданій фірмі, засновниками якої є дочка екс-заступника рівненського управління СБУ та адвокат Андрій Давидюк, за сумісництвом кум забудовника ЖК "На Щасливому" Романа Куриса.

Приміщення "Будинку побуту" в оренду здали через аукціон, а от процес приватизації пройде вже без нього. На думку директора одного з найбільших торгових центрів у Рівному - наявність торгів допомогла б збільшити кількість коштів, які місто змогло б виручити з продажу.

Проте його проводити не будуть. А "Будинок побуту" оцінили у менш як 34 мільйони гривень. Чи віддадуть його у приватні руки та як депутати аргументуватимуть своє рішення - стане відомо вже на сесії міської ради 30-го грудня.

Читайте також: Через приватизацію санаторію чи корисливий мотив: подробиці вбивства керівника "Червоної калини" на Рівненщині (ВІДЕО)