У Рівному може з'явитися "Тунель зітхання". Принаймні, так називають можливий майбутній торговий центр на вулиці Київська, 11. Мешканці будинку бояться, що прямо перед їхніми вікнами зведуть чергову споруду, яка заступить їм світло в оселі. Кажуть, що це їхня прибудинкова територія і хочуть там облаштувати майданчик. Що ж про це все думають представники влади і чи з'явиться перед вікнами багатоквартирного будинку торговий центр, розповість Павло Невесенко.

Біля будинку на вулиці Київська, 11 відранку збираються люди. Стурбовані, що перед їхніми вікнами може з'явитися торговий центр. Ця історія розпочалася з демонтажу, так званих, черепашок на цьому місці. Потому мешканці побачили, що на 15 сотках землі перед їхніми вікнами може з'явитися торговий центр.

Мар'яна Ярмолюк посилається на документи 1983 року. Тоді Рівненська міська рада виділила їм один гектар землі для будівництва багатоквартирного будинку. Щоправда у 2006 році цільове призначення саме 15 соток землі змінили. Мешканці будинку вважають, що це їхня прибудинкова територія.

Можливий майбутній центр місцеві уже охрестили "тунелем зітхання". Люди кажуть, бачили макет споруди, яка за проєктом має заступити їм сонце.

Мешканці будинку хочуть на цій ділянці облаштувати дитячий майданчик та зону відпочинку. Якщо ж тут розпочнуть будь-яке будівництво, готові піти на радикальні міри.

В управлінні земельних відносин міста розповідають у 2006 році земельна ділянка була дійсно передана в оренду для будівництва торгового центру. Втім, у 2012 договір оренди розірвали, а 15 соток землі нині знаходяться у запасах земель міста.

Головний архітектор Рівного Дмитро Котляров запевняє, перестороги мешканців будинку зайві. Бо на сьогодні в управління містобудування та архітектури не надходило жодних документів, щодо будівництва будь-чого на цій земельній ділянці.

Мешканці будинку на вулиці Київська, 11 не вірять чиновникам і у разі початку будівництва перед вікнами їх будинку будуть перекриватимуть дорогу в знак протесту.

Читайте також: Свято наближаться: за скільки у Рівному можна придбати новорічну ялинку? (ВІДЕО)