Гарячі обіди просто неба. Від сьогодні у Рівному на Майдані Незалежності усі незахищені верстви населення можуть безкоштовно пообідати. Гарячі страви та напої готують працівники обласного центру надання соцпослуг. Для людей це безкоштовно. Як пройшов перший обід, дивіться далі у сюжеті.

У Рівному на Майдані Незалежності пообіді розташувався мобільний пункт харчування бездомних та малозабезпечених осіб. Від сьогодні тут працівники Рівненського обласного центру надання соціальних послуг щодня з 13 до 14 години безкоштовно годуватимуть людей. Меню, кажуть, змінюватимуть щодня.

Анатолій куштує гарячий обід, каже дуже смачно. Таку ініціативу підтримує, бо не щодня має можливість поїсти гарячого. Чоловік до Рівного потрапив з Вінничини, родичів немає. Та пенсіонер не втрачає надії колись віднайти домівку.

Подібні безкоштовні обіди працівники Рівненського обласного центру надання соцпослуг влаштовують з 2016 року. Тоді коштів вистачало, аби погодувати безхатьків та малозабезпечених осіб лише раз на тиждень. З 2019 року двічі на тиждень розгортали пункт харчування. Цьогоріч ситуація змінилась.

Кількість людей, які потрапляють у складні життєві обставини, щороку збільшується на 20-30 осіб. Працівники центру допомагають таким людям відновлювати документи, поселяють їх у інтернати, безпосередньо і в самому закладі проживає до 40 осіб. Під час першого обіду, окрім гарячих страв і напоїв, людей частували і солодощами.

Лише за перших пів години працівники центру нагодували два десятки людей. Робити це зможуть аж до 15 квітня. Тож сподіваються, що в холодну пору року рівняни без прихистку їстимуть гарячі страви щодня. Бо на вихідних в районі Пивзаводу людей годуватимуть і надалі волонтери.

Читайте також: У Рівному жінка потребує коштів на утримання котів (ВІДЕО)