Звіт голови, перейменування Російської Федерації на "Московію" та чергова спроба продати ділянку обласного комунального закладу. 17 грудня відбулась сесія Рівненської обласної ради. З-поміж усього іншого наші журналісти вирішили запитати, як обласні обранці оцінюють власну роботу за рік, що минає. Подробиці - далі.

Сесія Рівненської обласної ради 17-го грудня. Це ще не останнє пленарне засідання. Попри це вже прийшов час підбивати підсумки. Адже сьогодні планує відзвітуватись за рік роботи її голова - Сергій Кондрачук. Головне завдання обласних обранців - ефективно розподіляти кошти платників податків, слідкувати за функціонуванням комунальних закладів та вести правильну кадрову політику. Саме тому ще перед засіданням ми вирішили запитати у голів та членів фракцій, які формують більшість, як вони оцінюють власну роботу.

Попри приналежність до більшості, критично оцінює діяльність облради і депутат Віталій Гайдукевич.

Серед успіхів - назвали запровадження бюджетного регламенту та відповідних слухань. Які дозволили б ближче ознайомитись з проблемами, які є у сотні комунальних закладів. Голова бюджетної комісії Ігор Ясенюк відзначив і перевиконання обласного бюджету.

Після цих коментарів було б цікаво почути зворотній зв'язок на річний звіт голови Сергія Кондрачука, однак депутати під час засідання його вирішили не заслуховувати, одразу підтримали більшістю голосів.

Окрім цього, на порядку денному понад чотири десятки питань. Найголовніше - зміни до бюджету та розподіл 48-ми мільйонів гривень. На потребу у енергоносіях, об'єкти соціально-культурної сфери та на будівництво інфраструктурних об'єктів. Зробили це одностайно, не викликало ніяких дискусій і зміни до обласних цільових програм. Перше карколомне питання - приватизація приміщення у Рівненському протипухлинному центрі. Схема стандартна, орендар, який вносить невід'ємні поліпшення, хоче його викупити. Частина депутатського корпусу виступила проти, мовляв, такі речі потрібно робити через аукціон.

Дивно, але віддати в приватні руки частину обласного лікувального закладу - вирішила "Європейська солідарність" та "Слуги Народу". Однак їх голосів не вистачило. І ще одне питання, яке викликало чимало бурхливих обговорень - особиста ініціатива Сергія Кондрачука, останній пропонував депутатам звернутись до Верховної ради та Президента, аби змінити офіційну назву Російської федерації на "Московію". Все аби повернути історичну справедливість.

Звернення підтримав 41 депутат. А вже у четвер, 23 грудня, депутати знову зберуться на позачергову сесію. Де будуть приймати бюджет на наступний рік.

Читайте також: Рівненська обласна рада надішле звернення до Кабміну щодо заборони фільму "Мій юний принц" (ВІДЕО)