Голос громади: Рівненська обласна рада надішле звернення до Кабміну щодо заборони фільму "Мій юний принц". Головний герой стрічки - 17-річний підліток, який відчуває інтимний потяг до матері, а пізніше вступає у одностатеві стосунки. Обласні обранці проти - кажуть 20 мільйонів гривень платників податків на фінансування цієї стрічки це помилка, однак були й ті хто виступили "за". Подробиці дивіться далі у сюжеті.

Одностатеві стосунки та інтимний потяг до своєї матері. Саме ці деталі кінострічки "Мій юний принц", головним героєм якого є неповнолітній хлопець на ім'я Пол - викликали чимало дискусій на теренах нашої області. Стрічка поки невідома широкому загалу. Однак 20 мільйонів гривень, які виділило держкіно на фільм з "лгбт" тематикою - може задати шкідливу тенденцію в українському суспільстві.

Каже - ніхто не збирається притісняти права меншин. Однак не розуміє, навіщо нині виділяти два десятки мільйонів платників податків на фільм, який не відповідає інтересам суспільства. Спочатку, питання підняли у Рівненській міській раді. Однак її більшість вирішила підтримати цю кінострічку.

Попри невдачу на міському рівні. Депутати Рівненської обласної ради 17 грудня проголосували за звернення до Кабміну та прем'єр-міністра щодо неприпустимості фінансування фільму "Мій юний принц". Подібне рішення раніше приймали й інші ради в Україні, називаючи саму тему неприйнятною.

За звернення, спрямоване проти фінансування стрічки, проголосувало 42 депутати із 64. Не голосували 14 обранців. Усі представники фракції "Європейської солідарності" тим самим підтримали рішення своїх колег по політсилі у міській раді. Чому вони це зробили ? - Відповідне звернення на їхню думку не правильно сформульоване.

Однак, Ігор Ясенюк це називає лукавством, каже його колеги по президії могли в будь-який момент внести зміни у звернення до Кабміну.

Рішення щодо звернення до кабміну прийнято. Чи буде зворотній зв'язок?. Ігор Ясенюк каже, все залежить як до цього віднесеться громада. Адже саме рівень суспільного розголосу зможе поставити крапку у цьому складному питанні.

Читайте також: На Рівненщині нагородили переможців конкурсу "Найкращий дитячий вчинок"