Фото ілюстративне
Більше, ніж торік, одружень зареєстрували на Рівненщині цьогоріч. За неповний рік громадяни уклали майже 6 тис. шлюбів, тоді як за весь 2020-й їх було трохи більше 5 тис.

Втім, зросла цього року і кількість розлучень - це 507 проти минулорічних 458. Про це інформує Радіо ТРЕК з посиланням на регіональне управління Мін’юсту.

Якщо ж говорити конкретно про Рівне, то Рівненським відділом ДРАЦС у Рівненському районі Рівненської обл. Західного міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Львів) з січня по грудень 2021 року було зареєстровано 2300 шлюбів. А за 2020 рік - всього 1788. Щодо розлучень, то це 250 проти 190 за аналогічний період минулого року.

Цікаво, що меншу кількість одружень у 2020-му пов’язують не лише з пандемією, а й з тим, що минулий рік був високосним. У такі роки, як зауважують в Мін’юсті, менша кількість реєстрацій шлюбів - традиційна.

Традиційно найбільше шлюбів реєструють влітку і на початку осені. Чималою популярністю користуються дзеркальні дати. Однак найбільше наречені полюбляють День закоханих (14 лютого).

А от 31 грудня - це день, який збігається з днем православного посту, тож реєстрацій шлюбу у цей день мало.

Великою популярністю в області користується послуга «Шлюб за добу». Її обирає фактично кожна п’ята пара з Рівненщини (цьогоріч - 1011), а у Рівному - майже кожна третя.

Замовити таку послугу можна у трьох містах:

- у Рівному:

  • КЗ «Міський будинок культури» - вул. Соборна, 3Д;
  • КЗ «Рівненська обласна філармонія» - вул. Соборна, 137 (зал камерної та органної музики) або вул. Драгоманова, 20;

- у Дубні:

  • КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Дубно» - вул. Замкова, 7А;

- у Сарнах:

  • КП «Готель «Случ» - вул. Соборна, 1;
  • КЗ «Сарненський історико-етнографічний музей».

При цьому молодята, які вирішили одружитися у максимально стислі терміни, можуть провести урочисту церемонію практично у будь-якому місці - на власний вибір.

Цікаво, що спеціального навчання ведучі урочистих церемоній одруження не проходять. Це творчі й талановиті люди, які є працівниками культури та мають вищу освіту.

Читайте також: На Рівненщині назвали 10 найкращих студентських гуртожитків